Top
 

Χοιρινό Τας – Κεμπάπ

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • νερό ή ζωμό

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, αποσύρουμε το κρέας και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε καινούργιο λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την δάφνη. Μόλις μαραθούνε προσθέτουμε το κρέας , σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τους κόκκους, αλάτι , πιπέρι και στη συνέχεια τον ζωμό ή το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα στην οποία μαγειρεύουμε το κρέας για 15 λεπτα περίπου.