Top
 

Μελιτζάνες ραγού

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμενά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μα’ι’ντανό
  • σέλινο
  • ελαιόλαδο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κον-κασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • νερό ή ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε λίγη από την φλούδα από τις μελιτζάνες, το κοτσάνι και το πίσω μέρος, τις κόβουμε σε κύβους, τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για να μην τραβήξουν λάδι και τις τοποθετούμε με τη σειρά σε ταψί.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, μόλις μαραθούνε προσθέτουμε την ντομάτα ,τον πελτέ, μα’ι’ντανό, σέλινο, αλάτι, πιπέρι, και λίγη ρίγανη. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μία πρέζα ζάχαρη για την οξύτητα της ντομάτας.

Αδείαζουμε την σάλτσα στις μελιτζάνες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά.