Top
 

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικα

  • 1 κιλό μοσχάρι (κυλότο,σπαλομίτα, σπάλα ή στρογγυλο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκιες ντομάτες ή κον-κασέ
  • 1 κ.σ πελτέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ αλέυρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • σέλινο
  • μισό ποτήρι κόκκινο κρασί

 Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κρέας αφού το έχουμε περάσει από το αλεύρι και το έχουμε τινάξει πολύ καλά, σε άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασι, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και σκεπαζουμε με ζωμό ή νερο μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.