Top
 

Μοσχαράκι αλά κρεμ με μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα, σπάλα, κιλότο ή στρογγυλο)
  • 1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • νερό ή ζωμό
  • 1 κ.σ αλεύρι

Εκτέλση

Μπλανσάρουμε το κρέας σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, αδειάζουμε και πλένουμε. Σωτάρουμε τα μανιτάρια, μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρέας και πουδράρουμε με το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασι. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμο στο ύψος του κρέατος. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν έχει μαγειρευτεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει ακόμη μία βράση.