Top
 

Μοσχαράκι λεμονάτο

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα, στρογγυλό, κιλότο ή σπάλα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ αλέυρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνο και το ξύσμα
  • νερό ή ζωμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση

Μπλανσάρουμε το κρέας σε ζεστό νερο. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το αλεύρι, ελαιόλαδο, βούτυρο, μόλις αλλάξει χρώμα σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό, το κρέας, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, καρότο,σέλινο, κρεμμύδι. Προσέχουμε τα υγρά να είναι στο ύψος του κρέατος. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το ξύσμα και δλινουμε άλλη μία βράση.