Top
 

Καπουτσίνο μανιταριών

Υλικά

1 κιλό λευκά ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 κομμένο κρεμμύδι

1 πράσο κομμένο

20 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. κομμένες πατάτες

1 λίτρο ζωμό κότας

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

 

 Εκτέλεση

 

Σωτάρω τα μανιτάρια και το πράσο με το βούτυρο.

Σε διαφορετικό σκεύος βράζω τις πατάτες στο ζωμό κότας με την κρέμα. Ρίχνω τα σωταρισμένα μανιτάρια με το πράσο και συνεχίζω να βράζω για 10 λεπτά.

Τα περνάω στο μπλέντερ. Πριν σερβίρω χτυπώ ελαφριά τη σούπα. Γαρνίρω με μαϊντανό.