Top

Κρέμ μπρουλέ

Υλικά

 

1 βανίλια

5 κρόκους

600 μλ. Κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Παρασκευή

 

Ζεσταίνω το φούρνο στους 125 βαθμούς. Ανακατεβω την βανίλια με τους κρόκους .. Βράζω τη κρέμα με την ζαχαρη – Αφηνω να κρυωση για 5 λεπτα και ρίχνω το μίγμα των αυγών, σιγα σιγα ,ανακατευωντας. Σουρονω το μιγμα. Βάζω το μιγμα σε μπώλ και ψήνω για 45 λεπτά Σε μπαίν μαρί σκεπάζωντας το με αλουμινόχαρτο και τρυπώντας το.

Αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και  την καιμε με καμινετο εώς ότου η ζάχαρη γίνει καραμέλα