Top
 

Κρέμ μπρουλέ

Υλικά

1 βανίλια

5 κρόκους

600 μλ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνω το φούρνο στους 125 βαθμούς. Ανακατεύω την βανίλια με τους κρόκους , βράζω την κρέμα με την ζαχαρη, αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίχνω το μείγμα των αυγών, σιγά σιγά ,ανακατεύωντας. Σουρώνω το μείγμα. Βάζω το μείγμα σε μπώλ και ψήνω για 45 λεπτά. Σε μπαίν μαρί σκεπάζωντας το με αλουμινόχαρτο και τρυπώντας το.

Αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και  την καίμε με καμινέτο εώς ότου η ζάχαρη γίνει καραμέλα.