Top
 

Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες

Υλικά

 

1 κιλό μαύρες ταλιατέλες (βρασμένες)

3 κουτ. λάδι σπορέλαιο

500 γραμ. καραβίδες

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 σέλερι ψιλοκομμένο

4 σκόρδα κομμένα σε φέτες

100 ml κονιάκ

1 κουταλάκι κόκκους λευκό πιπέρι

½ κουτ. σπόρους κόλιανδρο

½ κουτ. σπόρους φινόκιο

1 ματσάκι εστραγκόν

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι θυμάρι

2 ντομάτες

3 φύλλα δάφνης

3 κουτ. πουρέ ντομάτας

110 ml κρασί λευκό

1 ½ λίτρο νερό

200 γραμ. κρέμα γάλακτος

80 γραμ. βούτυρο

 

 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κέλυφος από τις καραβίδες για 10 λεπτά, ρετουσάρουμε τους χυμούς και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 5 λεπτά και τα σβήνουμε με κονιάκ. Ρετουσάρουμε το κονιάκ και ρίχνουμε το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το φινόκιο, το εστραγκόν και το μαϊντανό, θυμάρι και δάφνη. Σωτάρω για 2 λεπτά τις ντομάτες, τον πουρέ και το κρασί. Ρετουσάρω για 5 λεπτά, ρίχνω το νερό και βράζω για 45 λεπτά. Τα περνώ από σίτα πιέζοντας τα. Βράζω τον ζωμό μέχρι να μείνει το ¼ περίπου. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και τις καραβίδες και τελειώνω ρίχνωντας το βούτυρο. Αλάτι, Πιπέρι. Ανακατεύω την sause με τα ζυμαρικά και σερβίρω.