Top
 

Παγωτό από κατσικίσιο τυρί

Υλικά

460 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. γάλα

4 κρόκοι αυγών

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. γλυκόζη

115 γρ. κατσικίσιο τυρί

 

Εκτέλεση

  1. Βράζω γάλα και κρέμα
  2. Ανακατεύω αυγά και ζάχαρη, ρίχνω αργά την κρέμα
  3. Ρίχνω το βήμα 2 στο βήμα 1 και βράζω χαμηλά για 1 με 2 λεπτά
  4. Ανακατεύω το σιρόπι με το κατσικίσιο τυρί και το ρίχνω στο μείγμα της κρέμας  ανακατεύωντας μέχρι να δέσει
  5. Στραγγίζω και κρυώνω το μείγμα σε κρύο νερό
  6. Το βάζουμε σε μηχανή παγωτού