Top
 

Πεσκανδρίτσα με μύδια και σάλτσα καβουριού

Υλικά

4 φιλέτα πεσκανδρίτσας

3 κ.σ λάδι σπορέλαιο

12 μικρά καβούρια

1 κρεμμυδακι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 μπαστουνάκι σέλερι ψιλοκομμένο

4 σκόρδα κομμένα σε φέτες

100 μλ. κονιάκ

1 κ.γ κόκκους λευκό πιπέρι

½ κ.γ κόλιανδρο σπόρους

½ κ.γ σπόρους φινόκιο

1 ματσάκι εστραγκόν

1 ματσάκι μα’ι’ντανό

1 ματσάκι θυμάρι

2 ντομάτες

3 φύλλα δάφνη

3 κ.σ πουρέ ντομάτα

110 μλ. κρασί λευκό

1 ½ λτ. νερό

 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε τα καβούρια για 10 λεπτά ,ρετουσάρουμε τους χυμούς και ρίχνουμε κρεμμύδι ,καρότα,σέλερι και σκόρδο σωτάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με μπράντυ ρετουσάρουμε και ρίχνουμε πιπέρια κόλιανδρο φινόκιο εστραγκόν μα’ι’ντανό θυμάρι και δάφνη. Σωτάρω για 2 λεπτά ριχνω τις ντομάτες τον πουρέ και το κρασί, ρετουσάρω για 5 λεπτά ρίχνω το νερό και βράζω για 45 λεπτά. Τα περνώ από σίτα πιέζοντας. Ρετουσάρουμε το ζωμό στο ½ περιπου.

 

Γαρνιτουρες

Καρότο , πράσο(το άσπρο μέρος),  πατάτες όλα βραστά.

 

Στήσιμο

Σωτάρουμε το ψάρι  και το τοποθετούμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε στο ζωμό τα μύδια για 3 λεπτά , τα λαχανικά να ζεσταθούν 1 λεπτό  και τα αφαιρώ από το τηγάνι. Συνεχίζω ρίχνοντας στο ζωμό το αρωματικό σκορδοβούτυρο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.