Top

Πεσκανδριτσα με μυδια και σαλτσα καβουριου

 

Υλικα

4φιλετα πεσκανδριτσας

3 κουτ. Λαδι σπορελαιο

12 μικρα καβουρια

1 κρεμυδακι ψιλοκομμενο

1 καροτο ψιλοκομενο

1 μπαστουνακι σελερι ψιλοκομενο

4 σκορδα κομμενα σε φετες

100 μλ. κονιακ

1 κουταλακι κοκους λευκο πιπερι

½ κουτ. Κολιανδρο σπορους

½ κουτ. Σπορους φινοκιο

1 ματσακι εστραγκον

1 ματσακι μαιντανο

1 ματσακι θυμαρι

2 τοματες ιταλικες

3 φυλα δαφνη

3 κουτ. Πουρε τοματα

110 μλ. Κρασι λευκο

1 ½ λτ. Νερο

 

 

Παρασκευη

 

Σοταρουμε τα καβουρια για 10 λεπτα ,ρετουσαρουμε τους χυμους ,και ριχνουμε κρεμυδι ,καροτα,σελερι και σκορδο σοταρουμε για 5 λεπτα, σβηνουμε με μπραντυ ρετουσαρουμε, και ριχνουμε πιπερια κολιανδρο, φινοκιο, εστραγκον, μαιντανο ,θυμαρι και δαφνη. Σοταρω για 2 λεπτα ριχνω της,τοματες τον πουρε και το κρασι, ρετουσαρω για 5 λεπτα ριχνω το νερο και βραζω για 45 λεπτα.    Τα περνω από σιτα πιεζοντας. Ρετουσαρουμε το ζωμο στο ½ περιπου.

 

Γαρνιτουρες

 

Καροτο , πρασο(το ασπρο μερος),  πατατες- βραστα.

 

Στησιμο

 

Σοταρουμε το ψαρι – και το τοποθετουμε στον φουρνο για 15λεπτα

Ριχνουμε στο ζωμο τα μυδια για 3 λεπτα , τα λαχανικα να ζεσταθουν 1 λεπτο ,και τα αφερω από το τηγανι. Σινεχιζω ριχνοντας στο ζωμο το αρωματικο σκορδοβουτυρο μεχρι να δεσει η σαλτσα μας.