Top
 

Ριζότο με μύδια ντομάτα σαφράν και εστραγκόν

Υλικά

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

30 γρ ψιλοκομμένο σέλερι

30 γρ ψιλοκομμένο πράσο το λευκό μέρος

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα

225 μλ λευκό κρασί

40 μύδια

διάφορα μυρωδικά της αρεσκεία σας

 

Εκτέλεση

Σωτάρω κρεμμύδι σέλερυ σκόρδο πράσο για 5 λεπτά, ρίχνω κρασί ρετουσάρω για άλλα 5 λεπτά, ρίχνω τα μύδια και τα μυρωδικά βράζω για 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν τα κελύφη. Σουρώνω το ζωμό και κρατάω τα μύδια.

 

Για το ριζότο

1 λίτρο κοτόζουμο

3 κ.σ βούτυρο

50 γρ. κρεμμύδακι καρέ

50 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ντομάτα καρέ

1 φλίδα πορτοκαλιού

λίγο σαφράν

1 ματσάκι θυμάρι

2 σκόρδα λιωμένα

120 μλ. λευκό κρασί

200 γρ. ρύζι για ριζότο

4 κ.σ σκορδοβούτυρο με μυρωδικά

μα’ι’ντανό

εστραγκόν

 

Εκτέλεση

Ενώνουμε το κοτόζουμο και το ζωμό από τα μύδια και ρετουσάρουμε. Σωτάρω σε βούτυρο το κρεμμυδάκι το φινόκιο και σκόρδο για 5 λεπτά, ρίχνω ρύζι ντομάτα πορτοκάλι σαφράν και θυμάρι και σωτάρω επίσης για 5, ρίχνω το κρασί και στη συνέχεια σιγά σιγά το ζωμό. Βγάζω το πορτοκάλι και το θυμάρι, ρίχνω τα μύδια 2 λεπτά πριν το τελείωμα ρίχνω το σκορδοβούτυρο μα’ι’ντανό εστραγκόν αλάτι και πιπέρι.