Top

Ριζοτο με μυδια τοματες σαφραν και εστραγκον

 

 

3 κουτ. Λαδι ελιας

1 κρεμυδι μετριο ψιλοκομμενο

30 γκρ ψιλοκομμενο σελερι

30 γκρ ψιλονομμενο πρασο το λευκο

4 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενα

225 μλ λευκο κρασι

40 μυδια

μυρωδικα

 

Παρασκευη

 

Σωταρο κρεμυδι σελερυ σκορδο πρασο για πεντε λεπτα ριχνο κρασι ρετουσαρο για αλλα πεντε ριχνο μυδια και τα μυρωδικα βραζω για πεντε λεπρτα εως οτου ανοιξουν τα κελυφοι. Σουρωνω το ζωμο και κρατω τα μυδια.

 

Ριζοτο

 

Κοτοζουμο

3 κουτ. Βουτυρο

50 γκρ. Κρεμυδακι καρε

50 γρ. φινοκιο ψιλοκομμενο

1 μεγαλη τοματα καρε

1 φλυδα πορτοκαλιου

λιγο σαφραν

1 ματσακι θυμαρι

2 σκορδα λιωμενα

120 μλ. Λευκο κρασι

200 γρ. ρυζι

4 κουταλιες σκορδοβουτυρο με μυρωδικα

μαιντανο-εστραγκον

 

Παρασκευη

 

Ενονουμε το κοτοζουμο και το ζωμο από τα μυδια και ρετουσαρουμε. Σωταρω σε βουτυρο το κρεμυδακι το φινοκιο και σκορδο για 5 λεπτα ριχνω ρυζι τοματα πορτοκαλι σαφραν και θυμαρι και σωταρω επισης για 5, ριχνω το κρασι και στη συνεχεια σιγα σιγα το ζωμο. Βγαζω το πορτοκαλι και το θυμαρι πιχνω τα μυδια 2 λεπτα πριν το τελειωμα ριχνω το σκορδοβουτυρο μαιντανο και εστραγκον αλατι και πιππερι.