Top

ΡΟΛΛΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ – ΒΕΛΟΥΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

Υλικα  ( για 4 ατ.)

Για τα ρολλά

500 γρ. Σολομός ( κομμένος –οριζόντια- σε δυο φιλέτα)

200 γρ. Καραβίδες ( καθαρισμένες)

Αλατι – Λευκό πιππέρι

 

Τυλίγω τις καραβίδες με το φιλέτο σολομού  αλατοπιππερόνοντας

(κάνοντας δυο μεγάλα ρολλά ),

συνεχίζοντας τα τυλίγω σε ζελατίνη-τα κόβω κάθετα κάνοντας μικρότερα ρολλά.

Ψήνω στον φούρνο στους 190 C για 8 λεπτά.

 

 

 

Για την βελουτέ βασιλικού.

20γρ. Βούτυρο

½    Κρεμμύδι ( ψιλοκομενο)

1     Πράσσο (το λευκό μέρος ψιλοκομμένο)

100 γρ.            Κόκκαλα Ψαριού

100 μλ. Μαρτίνι ντράι

250 μλ. Κρέμα γάλακτος

1 . κλ. Δενδρολίβανο

½. Σκόρδο

1 κλ .Βασιλικό

Αλάτι-πιπέρι καγιεν

Χυμό λεμόνι

 

Σοτάρω με το βούτυρο το κρεμμύδι-πράσσο ( να μην πάρουν χρώμα )

Ρίχνω τα κόκκαλα  του ψάριου και συνεχίζω να σοτάρω για 2-3 λεπτα-

Ρίχνω το μαρτίνι και βράζω μέχρι να φύγουν τα υγρά.

Συνεχίζω βάζοντας την κρέμα γάλακτος  και σιγοβράζοντας για 3-4 λεπτά.

Σβήνω την φωτιά . Προσθέτω το δενδρολίβανο-  αλάτι πιππέρι και  σκεπάζω την κατσαρόλα για 20 λεπτά.

 

για το πέστο

30 γρ .Φύλλα Βασιλικού

½  .Σκόρδο

15 γρ. Φύλλα Μαϊντανού

65 μλ.Ελαιόλαδο

65 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα

 

Βάζω τα υλικά στο μπλέντερκαι τα κάνω κρέμα .

 

200 γρ παπαρδέλες

 

Τις βράζω σε πολύ νερό με αρκετό αλάτι

 

 

Παρουσίαση

 

Τοποθετούμε τρία ρολάκια στη μέση του πιάτου και τα περιχύνουμε με την βελουτέ γαρνίροντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ζεσταίνουμε το πέστο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τις παπαρδέλες.

Τυλίγουμε τις παπαρδέλες σε μικτά ρολλάκια και τοποθετούμε τρία σε κάθε πιάτο.

Σοτάρω τις υπόλοιπες καραβίδες και γαρνίρω το πιάτο.