Top
 

Ρολά σολωμού γεμιστά με καραβίδες – βελουτέ βασιλικού και παπαρδέλες με πέστο

Υλικά  ( για 4 ατ.)

Για τα ρολά

500 γρ. σολωμό ( κομμένος –οριζόντια- σε δυο φιλέτα)

200 γρ. καραβίδες ( καθαρισμένες)

αλάτι

λευκό πιπέρι

 

Τυλίγω τις καραβίδες με το φιλέτο σολωμού  αλατοπιπερώνοντας (κάνοντας δυο μεγάλα ρολλά ),

συνεχίζοντας τα τυλίγω σε ζελατίνη-τα κόβω κάθετα κάνοντας μικρότερα ρολά.

Ψήνω στον φούρνο στους 190 C για 8 λεπτά.

 

Για την βελουτέ βασιλικού

20 γρ. βούτυρο

½    κρεμμύδι ( ψιλοκομενο)

1  πράσο (το λευκό μέρος ψιλοκομμένο)

100 γρ. κόκκαλα ψαριού

100 μλ. Μαρτίνι ντράι

250 μλ. κρέμα γάλακτος

1  κλωνάρι δενδρολίβανο

½ σκόρδο

1 κλωνάρι βασιλικό

αλάτι

πιπέρι καγιέν

χυμό από 1λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σωτάρω με το βούτυρο το κρεμμύδι-πράσο ( να μην πάρουν χρώμα )

Ρίχνω τα κόκκαλα  του ψάριου και συνεχίζω να σωτάρω για 2-3 λεπτα

Ρίχνω το μαρτίνι και βράζω μέχρι να φύγουν τα υγρά

Συνεχίζω βάζοντας την κρέμα γάλακτος  και σιγοβράζοντας για 3-4 λεπτά

Σβήνω την φωτιά . Προσθέτω το δενδρολίβανο αλάτι πιπέρι και  σκεπάζω την κατσαρόλα για 20 λεπτά.

 

Για το πέστο

30 γρ  φύλλα βασιλικού

½  σκόρδο

15 γρ φύλλα μαϊντανού

65 μλ ελαιόλαδο

65 γρ τριμμένη παρμεζάνα

 

Βάζω τα υλικά στο μπλέντερ και τα κάνω κρέμα, δεν χτυπάω πολύ για να μην χάσει το χρώμα του.

 

Για τις παπαρδέλες

200 γρ παπαρδέλες τις οποίες τις βράζω σε πολύ νερό με αρκετό αλάτι

 

Παρουσίαση

 

Τοποθετούμε τρία ρολάκια στη μέση του πιάτου και τα περιχύνουμε με την βελουτέ γαρνίροντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ζεσταίνουμε το πέστο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τις παπαρδέλες.

Τυλίγουμε τις παπαρδέλες σε μικτά ρολάκια και τοποθετούμε τρία σε κάθε πιάτο.

Σωτάρω τις υπόλοιπες καραβίδες και γαρνίρω το πιάτο.