Top

Σπρινγκ ρολλς με καβουρι

Υλικα

 

300 γρ. καβουροψυχα

  • κοκκινες πιππεριες

1ματς. Φρεσκο κρεμυδι

             σουσαμελαιο

2 κουτ. μαγιονεζα

             σογια σως

             αλατι

             ασπρο πιππερι

12 φυλ. Σπρινγκ ρολλς

100 μλ. Κλαριφιε βουτυρο

 

Παρασκευη

 

Ψηνουμε τις πιππεριες στο γκριλ αφερω σπορια και φλυο, και κοβω μπρινουαζ.

Ψιλοκοβω το φρεσκο κρεμυδι ζουλιεν ( το μισο αφηνω σε παγωμενο νερο ) καιτο υπολοιπο μισο τοψιλοκοβω ακομα περισσοτερο και το σωταρω σε σουσαμελαιο, στραγγιζω.

Ψιλοκοβω σε ζουλιεν το τζιντζερ και το μπλανσαρω σε καυτο νερο, παγωνο και στεγνωνω σε χαρτι κουζινας.

Ανακατευω το καβουρι το τζιντζερ και το σωταρισμενο κρεμυδακι, βαζω λιγη μαγιονεζα τοση ώστε να δεσει, ριχνω σογια σως και πιππερι.

Γεμιζω τα φυλλα και αλοιφω με λιγο βουτυρο κλαριφιε.

Ανακατευω 2 κοταλακια σουσαμελαιο με 1 κουταλακι σογια σως και το ριχνω στη ψιλοκομμενη πιππερια ( το χρησιμοποιω για γαρνιτουρα γυρω στο πιατο.

Ανακατευω το ζουλιεν κρεμυδακι με λιγο λεμονι , αλατι, πιππερι, το χρησιμοποιω για γαρνιτουρα. Γαρνιρω με φυλλα κολιανδρου.