Top
 

Spring rolls με καβουρόψιχα

Υλικα

300 γρ. καβουρόψιχα

2 κόκκινες πιπεριές

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι

2 κ.σ σουσαμέλαιο

2 κ.σ  μαγιονέζα

2 κ.σ σόγια σως

αλάτι

άσπρο πιπέρι

12 φύλλα σπρινγκ ρολλς

100 μλ. κλαριφιέ βούτυρο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπέριες στο γκριλ, αφαιρώ σπόρια και φλοιό και κόβω μπρινουάζ. Ψιλοκόβω το φρέσκο κρεμμύδι ζουλιέν ( το μισό αφήνω σε παγωμένο νερό) και το υπόλοιπο μισό το ψιλοκόβω ακόμα περισσότερο και το σωτάρω σε σουσαμέλαιο, στραγγίζω. Ψιλοκόβω σε ζουλιέν το τζίντζερ και το μπλανσάρω σε καυτό νερό, παγώνω και στεγνώνω σε χαρτί κουζίνας. Ανακατεύω το καβούρι, το τζίντζερ και το σωταρισμένο κρεμμύδι, βάζω λίγη μαγιονέζα τόση ώστε να δέσει, ρίχνω σόγια σως και πιπέρι. Γεμίζω τα φύλλα και αλοίφω με λίγο βούτυρο κλαριφιέ. Πασπαλίζω με σουσάμι και τηγανίζω.