Top
Τάρτα με γραβιέρα και πράσο
Υλικά
450 γρ. σφολιάτα
2 πράσα ολόκληρα
100 γρ. βούτυρο
2 αυγά
500 μλ γάλα
500 μλ κρέμα γάλακτος
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το ρεσώ και απλώνουμε τη σφολιάτα, γεμίζουμε με ωμά φασόλια για να μη φουσκώσει και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα φασόλια και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να τραγανίσει.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο εώς ότου μαραθούν, σουρώνουμε.
Αναμυγνείουμε το γάλα την κρέμα και τα αυγά και περνάμε από σινουά.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 130 και αναμειγνείουμε τα ¾ τις γραβιέρας με το πράσο, γεμίζουμε τις τάρτες και περιχύνουμε με το λιεζόν, ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί από πάνω.
Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφουύ ψηθούν αφήνουμε να ηρεμήσουν λίγο για να βγάλουμε το δαχτυλίδι.
Γαρνίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.