Top

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

450 γρ,   σφολιατα

  • πρασα ολοκληρα

100 γρ,   βουτυρο

  • αυγα

500 μλ    γαλα

500 μλ    κρεμα

100 γρ    γραβιερα τριμμενη

               αλατι και πιππερι

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Προθερμενουμε το φουρνο στους 180 βαθμους. Βουτυρωνουμε το ρεσο και απλωνουμε τη σφολιατα, γεμιζουμε με ωμα φασολια για να μη φουσκωσει και ψηνουμε για 20 λεπτα. Βγαζουμε τα φασολια και ψηνουμε λιγο ακομα μεχρι να τραγανησει.

Ψιλοκοβουμε τα πρασα και τα σωταρουμε σε λιγο βουτυρο εως οτου μαραθουν, σουρωνουμε.

Αναμυγνειουμε το γαλα την κρεμα και τα αυγα και περναμε από σινουα.

Χαμειλωνουμε το φουρνο στους 130 και αναμειγνειουμε τα ¾ τις γραβιερας με το πρασο, γεμιζουμε τις ταρτες και περιχεινουμε με το λιαιζον, ριχνουμε και το υπολοιπο τυρι από πανω.

Ψηνουμε για50 λεπτα.

Αφου ψηθουν αφηνουμε να ηρεμησουν λιγο για να βγαλουμε το δαχτυλιδι.

Γαρνιρουμε με φρεσκια πρασινη σαλατα.