Top
 

Τάρτα με γραβιέρα και πράσο

Υλικά

 

450 γρ.  σφολιάτα

2 πράσα ολόκληρα

100 γρ.  βούτυρο

2 αυγά

500 μλ    γάλα

500 μλ    κρέμα γάλακτος

100 γρ    γραβιέρα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το ρεσώ και απλώνουμε τη σφολιάτα, γεμίζουμε με ωμά φασόλια για να μη φουσκώσει και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα φασόλια και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να τραγανίσει.

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο εώς ότου μαραθούν, σουρώνουμε.

Αναμυγνείουμε το γάλα την κρέμα και τα αυγά και περνάμε από σινουά.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 130 και αναμειγνείουμε τα ¾ τις γραβιέρας με το πράσο, γεμίζουμε τις τάρτες και περιχύνουμε με το λιεζόν, ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί από πάνω.

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Αφουύ ψηθούν αφήνουμε να ηρεμήσουν λίγο για να βγάλουμε το δαχτυλίδι.

Γαρνίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.