Top

ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕ ΣΚΑΛΟΠΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

ΥΛΙΚΑ τεμ. 30

 

2 μεσαία κολοκύθια

3 μεγάλα σκάλοπς

2 κουτ. ελαιόλαδο

300 γρ. ψίχα καβουριού

100 γρ. τριμμένο καρότο

100 γρ. ψιλοκομμένο πράσο το άσπρο μέρος

100 γρ. τριμμένο σέλερυ

½ κουτ. καγιέν πιπέρι

Άνθος αλατιού

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μεγεθος σπίρτου

1 κρόκο

250 μλ. Μπύρα

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

  1. Παίρνουμε τα κολοκύθια και αφού κόψουμε τις άκρες χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο ή ένα κινέζικο κόφτη λαχανικών κόβουμε κατά μήκος 30 φέτες σε πάχος χαρτιού και απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
  2. Βάζουμε τα σκάλοπς στο μπλέντερ και αλέθουμε με το ελαιόλαδο εως ότου γίνουν κρέμα.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ το καβούρι το καρότο, πράσο, σέλερυ και τα σκαλοπς βάζοντας το αλάτι και το καγιέν.
  4. Στη κορυφή κάθε φέτας κολοκυθιού τοποθετούμε λοξά ώστε να εξέχει τα καροτάκια σε μέγεθος σπίρτου και μοιράζουμε από μια κουταλιά μίγμα στη κάθε λωρίδα. Ρολάρουμε σφιχτά.
  5. Σε μπώλ βάζουμε το αλεύρι τη μπύρα και τον κρόκο και ανακατεύουμε εως ότου έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα τέμπουρα ( η τέμπουρα για καλύτερο αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί τα πρώτα 45 λεπτά )
  6. Βάζουμε σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια εώς δυνατή θερμοκρασία.
  7. Περνάμε τα ρολάκια ένα ένα από την τέμπουρα και τηγανίζουμε στο λάδι έως ότου πάρουν χρώμα χρυσαφί