Top
 

Τερίνα σαμπάνιας

Υλικά τεμ 8

550 γρ. κρέας κουνελιού

550 γρ. συκώτι κοτόπουλο

170 γρ. λίπος χοιρινό

4 στήθη περιστεριού

350 γρ. φουά γκρά

4 σκόρδα

4 κουτ. πόρτο

1 κουτ. μαιντανό

2 κουτ. αρμανιάκ

150 μλ. κρασί λευκό

100 μλ. ρετουσαρισμένο κοτόζουμο

1 κουτ. αλάτι

μπόλια για το τύλιγμα

 

Εκτέλεση

1η μέρα

Κόβω όλα τα κρέατα σε κυβακια ενός πόντου. Χωρίζουμε τα κρέατα σε δύο μέροι ως εξής : 425 γρ. κουνέλι, 325 γρ. συκωτάκια, 140 γρ. λοίπος, 250 γρ. φουά γκρά ( και τα κάνουμε κιμά). Τα διατηρούμε ως έχουν.

Καθαρίζω σπάω και ψιλοκόβω το σκόρδο και το μαιντανό. Βάζω όλα τα κρέατα κομμένα και κιμάσε ένα ρεσο, ρίχνω το σκόρδο μαιντανό αρμανιάκ το κρασί το κοτόζουμο και τα τέσσερα μπαχαρικά και τα ανακατευω με τα χέρια, πατάω προσεκτικά σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγέιο όλη νύχτα.

2η μέρα

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180. Στρώνω τη φόρμα με τη μπόλια, βάζω το μίγμα και το σκεπάζω.

Βάζω σε μπαίν μαρί και γεμίζω μέχρι 1/3 ζεστό νερό το ρεσό, βαζω φούρνο και ψήνω για 1 ½ ώρα. Και τοποθετούμε βάρος 450 γρ. που να εφαρμόζει επάνω στη φόρμα. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 μέρες ωσπου να ξεφορμάρουμε.

 

 

Κουαρτέτο μπαχαρικών

100 γρ. άσπρα πιπέρια

30 γρ. μοσχοκάρυδο

30 γρ. τριμμένο τζίντζερ

8 γρ. γαρύφαλλο

Τα τρίβουμε στη μηχανή του καφέ.