Top

Κριθαρώτο με κοτόπουλο

Υλικά

  • 200γρ στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
  • 150γρ κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60γρ κον κασέ
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο
  • κρασι λευκό
  • ζωμός κοτόπουλο
  • παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, κριθαράκι, μόλις μαραθούνε σβήνουμε με κρασί, συνεχίζουμε με κον κασέ και ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά , τελειώνουμε με βούτυρο και παρμεζάνα.