Top

Ζωμός βοδινού

Υλικά

  • 2 κιλά κόκκαλα βοδινού
  • 2 κρεμμύδια πικέ
  • 2 σκόρδα
  • 1 πράσο
  • μπουκέ-γαρνί
  • 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κόκκαλα και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, μόλις έρθει σε βρασμό αδειάζουμε τα κόκκαλα και τα πλένουμε πάλι. Τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε καθαρό κρύο νερό και φέρνοπυμε σε βρασμό, μαγειρεύουμε για 2-3 ώρες περίπου. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε , αφήνουμε να παγώσει ώστε να αφαιρέσουμε το λίπος από πάνω.