Υλικά
- 1 κιλό κόκκαλα ψαριών και οστρακοειδή
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 καρότα
- 1 φινόκιο
- μπουκέ-γαρνί
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κόκκαλα και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε κρύο νερό. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε ώστε να συνεχίζεται ο βρασμός σε ήπια ένταση. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε για 2-3 ώρες. Στραγγίζουμε το ζωμό μόλις είναι έτοιμος.