Top

Ζωμός ψαριών

Υλικά

  • 1 κιλό κόκκαλα ψαριών και οστρακοειδή
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • 1 φινόκιο
  • μπουκέ-γαρνί

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κόκκαλα και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλαμαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε κρύο νερό. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε ώστε να συνεχίζεται ο βρασμός σε ήπια ένταση. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε για 2-3  ώρες. Στραγγίζουμε το ζωμό μόλις είναι έτοιμος.