Top

Σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες κον-κασέ
  • 200 γρ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 100 ml κρασί κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 50 γρ σέλερι
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε κρεμμύδι,σκόρδο ψιλοκομμένα, μόλις μαραθούνε σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο 1/3 το μείγμα μας, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το σέλερι, αλαάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και στο τέλος πρόσθετουμε τη ζάχαρη αν χρειάζεται και τη ρίγανη.