Top

Ντέμι γκλας

Υλικά

  • 2 κιλά κόκκαλα βοδινού
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ σέλερι
  • 3 ντομάτες
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • 2 καρότα
  • μπουκέ-γαρνί
  • 2 λίτρα νερό
  • 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο τα κόκκαλα σε στους 200-240 βαθμούς για 30-40 λεπτά, στον μισό χρόνο ψησίματος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, σέλερι, καρότο χοντροκομμένα. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο αφαιρούμε τα κόκκαλα , τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα . Βάζουμε το ταψί με τα λαχανικά στη φωτιά και σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να συμπυκνωθούνε και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα κόκκαλα. Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρύο νερό και φέρνουμε σε βρασμο σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το λίπος από πάνω για να έχουμε έναν καθαρό και διαυγή ζωμό.