Top

Βελουτέ πατατόσουπα

Υλικά

  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ σέλινο
  • 50 γρ πράσο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας ζουλιέν, τα σωτάρουμε όλα μαζί σε ανοιχή κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Όταν μαραθούνε σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αφήνουμε να βράσει η σούπα για 15-20 λεπτά. Περνάμε τα λαχανικά από μύλο λαχανικών ή ραβδομπλέντερ ώστε να πάρουμε μία κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.