Top

Σούπα μανιταριών

Υλικά

  • 500 γρ μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 ml γάλα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ αλεύρι
  • 80 ml κρασί λευκό

Εκτέλεση

Σωτάρουμε 100 γρ μανιτάρια σε λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για το σερβίρισμα. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα, το σκόρδο, το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι προσέχωντας να μην πάρει χρώμα, σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να συμπυκνωθεί το μείγμα και προσθέτουμε το ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά τη σούπα κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.