Top

Υλικά

  • 6 τμχ πιπερίες στρόγγυλες
  • 6 τμχ ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • δυόσμο
  • μα’ι’δανό
  • άνηθο
  • ντομάτα κον κασέ
  • πελτέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ ρύζι μπονέτ
  • 200 γρ ρύζι γλασέ
  • μισό λίτρο νερό

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τις πιπεριές και τις  ντομάτες για γέμισμα, σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,  προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε βγάλει από τα γεμιστά, μία κουταλιά πελτέ και το νερο και αφήνουμε να μαγειρευτούνε 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μυρωδικά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούνε τα υγρά. Γεμίζουμε τα γεμιστά ,όχι μέχρι επάνω, τα τοποθετούμε σε ταψί με τα καπάκια προς τα κάτω, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τα υγρά δεν πρέπει να ξεπερνάνε το μέσο ύψος από τα λαχανικά.