Top

Μελιτζάνες ραγού

Υλικά

  • 10 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • σέλινο
  • μα’ι’δανό
  • αλαιόλαδο
  • ντομάτα κον κασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα μπαστούνια περίπου σε 8 κομμάτια, τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτίκαι στη συνέχεια τις βάζουμε σε σειρά σε ταψί.

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο μόλις μαραθούνε προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. προσθέτουμε το μείγμα στις μελιτζάνες μαζί με τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.