Top

Φασολάδα

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • σέλινο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • λουκάνικα χωριάτικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια σε κρύο νερό για 8-10 ώρες, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλαμε κρύο νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, κατά διαστήμτα ξαφρίζουμε με μία κουτάλα. Προσθέτουμε τα καρότα, τον πελτέ και το σέλινο και  συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Σε τηγάνι σωτάρουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στη σούπα.