Top

Αρνάκι φρικασέ

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί μπούτι
  • 2 μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 μπαχάρια ολόκληρα
  • 1 κ.σ κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρέας αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες, Στην κατσαρόλα με το λάδι ρίχνουμε το σέλινο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιάκαι αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο, αφήνουμε να μείνει λίγο ζουμί και κάνουμε αυγολέμονο. Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι με λίγο κρύο ζωμό από το φαγητό ή με λίγο κρύο νερο και το κόρν φλάουρ και δένουμε το φαγητό.