Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή λαιμό
- 2 πράσα
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- μπούκοβο καυτερό
- λίγο νερό
- προαιρετικά λίγο κόλιανδρο και μουστάρδα
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρέας σε μερίδες σε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι , το νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις εξατμιστεί το νερό αφήνουμε να ροδίσει και σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε ρίγανη.