Top

Πρασοτηγανιά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή λαιμό
  • 2 πράσα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • μπούκοβο καυτερό
  • λίγο νερό
  • προαιρετικά λίγο κόλιανδρο και μουστάρδα

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρέας σε μερίδες σε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι ,  το νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις εξατμιστεί το νερό αφήνουμε να ροδίσει και σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε ρίγανη.