Top

Ριζότο θαλασσινών

Υλικά

  • 1,5 κιλό ανάμεικτα θαλασσινά (καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150γρ ρύζι αρμπόριο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 ml ζωμό
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • για το ζωμο (1 κρεμμύδι, 1 πράσο, σέλινο, δάφνη,1 καρότο, λίγο φοινόκιο, 1 λίτρο νερό)

Εκτέλεση

Μέσα στο ζωμό βράζουμε για 3 λεπτά τα θαλασσινά και τα κόβουμε σε κομματάκια. Για το ριζότο, σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, μόλις μαραθούνε προσθέτουμε τα θαλασσινά , το ρύζι και σβήνουμε με κρασί μετά από λίγο. Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό σταδιακά και ανακατατεύουμε συχνά . Συνολικά χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά. Αφου αποσύρουμε προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.