Top
 

Ζύμη για πίτσα

Υλικά

  • 800 γρ αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 400 ml νερό χλιαρό
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ νωπή μαγιά
  • αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μπασίνα προσθέτουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη και λιώνουμε τη μαγιά, αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα για 20 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά όλο το αλέυρι και το αλάτι και μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι στη μπασίνα να ωριμάσει 2-3 ώρες. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.