Top
 

Ζύμη για αλμυρή τάρτα

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ βούτυρο σε κύβους
  • 2 αυγά
  • 40 ml νερό
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το αλέυρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα , το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή μάζα. τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα . Την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκατοστό και την κάνουμε ελαφρώς μεγαλύτερη από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.