Top

Κοτόπουλο με μέλι και χυμό πορτοκαλιού

Υλικά

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.σ μέλι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε 4 μέρη, αλατοπιπερώνουμε. Σε μπλέντερ τοποθετούμε τα υλικά τησ σάλτσας και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Στα τελευταία 5 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει.