Top

Μπακαλιάρος πλακί με ελιές

Υλικά

  • ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • μπακαλιάρος αλμυρός τον οποίο έχουμε ξαλμυρίσει
  • 3 πατάτες ροδέλες
  • 3 καρότα ροδέλες
  • φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες
  • 100 γρ ελιές

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο, αφού ιδρώσει προσθέτουμε τια πατάτες, τα καρότα και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, ελιές και την ντομάτα. Προσθέτουμε ζωμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στρώνουμε τον μπακαλιάρο σε ταψί και περιχύνουμε με την σάλτσα και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.