Top

Χταπόδι κρασάτο με σταμναγκάθι και λουκουμάδες

Υλικά

  • 1 μέτριο χταπόδι
  • σταμναγκάθι
  • μουστάρδα ντιζόν
  • ελαιόλαδο
  • κρασί πόρτο
  • ξύσμα lime

Για τους λουκουμάδες

  • νιζεστέ
  • αλεύρι
  • τυρί κρέμα
  • φέτα
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • γραβιέρα
  • αυγό

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία σκεπασμένο. Βράζουμε το σταμναγκάθι με λίγο αλάτι. Ζύμη για λουκουμάδες : σε μπασίνα ζυμώνουμε ο΄λα τα υλικά μαζί και ζεκουράζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια τους πλάθουμε σε μέγεθος που επιθυμούμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Σε μπλέντερ προσθέτουμε την μουστάρδα, ελαιόλαδο, το πόρτο, lime ξύσμα και χυμό, και λίγο ζωμο από το χταπόδι που βράσαμε και λίγο ζωμό από το σταμναγκάθι που βράσαμε. Περιχύνουμε μ’αυτό το χταπόδι.