Top

Ρύζι πιλάφι

Υλικά

  • 150 γρ ρύζι μπονέτ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • 1/2 λεμόνι το χυμό
  • 400 ml ζωμό κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι μέχρι να γλασάρει, αλατίζουμε και σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει. Όταν γίνει έντονος ο βρασμός χαμηλώνουμε στο 1/3 την ένταση και περιμένουμε περίπου 12 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα να μαγειρευτεί. Περιμένουμε άλλα 5 λεπτά εκτός φωτιάς και σερβίρουμε.